neděle 18. září 2016

Domácí rajčatový kečup

Kečup se u nás moc nejí, ale jednu výjimku přece jen máme. Co jiného s pokladem ze zahrádky? Teda ještě se budou rajčátka sušit.

Recept na domácí kečup je tady z internetu: domácí kečup.

Potřebujeme:

  • 1,5 kg rajčat
  • 5 ks jablek
  • 3 ks velké cibule
  • 1 lžíce soli
  • 4 ks hřebíčky
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 ks bobkový list
  • 250 g cukru
  • 1/8 l octu




Rajčata omyjeme, rozkrájíme a dáme do hrnce. 
Jablka omyjeme,  oloupeme a vykrájíme jadérka.
Cibuli očistíme a také nakrájíme. Vše přidáme do hrnce. 
Přidáme zbylé ingredience a dáme vařit.
Za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Čas jsem nehlídala. 
 Poté přepasírujeme přes síto.
Naplníme skleničky.

Do druhé dávky jsem přidala 4 celé čili papričky (naše domácí) a pikantní kečup je na světe. Nebo doporučuji jako náhražku salsy k dobrému pití a filmu. :)



Ještě jsem ho zavařila - Skleničky a víčko očistíme "dezinfekcí" - postačí francovka ;) a zavřeme.
 Po uzavření skleniček jsem do hrnce s vodou dala utěrku a vložila skleničky. 

Stačí povařit 8 minut, aby to krásně chytlo. 



Pomocníci nesmí chybět! Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat